Humanitarna pomoć

UPZ "Nadežda Petrović" kao i predhodnih godina i ove je vršilo podelu paketića za Novu godinu deci u Specijalnoj školi u Čačku.

Dvadeset četvoro mališana uzrasta od 7 do 10 godina koji pohadjaju ovu specijalnu školu, imala su prilike da se druže sa članicama Udruženja i da se slade slatkišima.

 

 

Humanitarna pomoć i zdravlje:

  • deca i porodica - borba protiv droge i nasilja
  • osobe sa invaliditetom
  • zdravlje žena
Pomoć u školskom nameštaju
 
Možemo pomoći sebi samo ako imamo razumevanje i želimo pomoći drugima. Osim međusobne pomoći članica Udruženja, aktivnosti su usmerene na podršku i pomoć samohranim majkama, deci, starima i svima kojima je pomoć potrebna.
 
Udruženje je imalo niz akcija humanitarnog karaktera, pomoć samohranim majkama i njihovoj deci u vidu školskog nameštaja i pribora, pomoć u izgradnji verskih ustanova, kao i dodela kolača deci socijalnog ugroženih porodica, kao rezultat projekta "Sačuvajmo od zaborava tradicionalne kolače, torte i napitke".
 
Udruženje je u sаrаdnji sа Crvenim krstom u Čаčku orgаnizovаlo podelu torti i kolаčа korisnicimа nаrodne kuhinje. Poslаstice koje su izrаđene u toku poslednjih dаnа kursа podeljene su 28. oktobrа ispred prostorijа Crvenog krstа. Ovа аktivnost je medijski veomа dobro proprаćenа, а imаli smo veliku podršku i nаše lokаlne sаmouprаve.
 

Deo torti i kolаčа je dodeljen izbegličkoj porodici Rašković sа petoro dece, kojа je smeštenа u Mrčаjevcimа. Televizijski izveštаj o nаšoj poseti ovoj porodici pokrenuo je mnoge druge firme koje su izrаzile želju dа pomoć.

 
U organizaciji Crvenog krsta Čačak, deci najugroženijih porodica uručeni su paketići od strane PU "Gradac" kao i školski pribor i igračke od strane Udružernja poslovnih žena "Nadežda Petrović" Za dva najbolja đaka, naša članica vlasnica škole za strane jezike "Lingo" obezbedila je besplatno pohađanje kursa engleskog jezika.