Humanitarna pomoć

UPZ "Nadežda Petrović" kao i predhodnih godina i ove je vršilo podelu paketića za Novu godinu deci u Specijalnoj školi u Čačku.

Dvadeset četvoro mališana uzrasta od 7 do 10 godina koji pohadjaju ovu specijalnu školu, imala su prilike da se druže sa članicama Udruženja i da se slade slatkišima.

 

 

Humanitarna pomoć i zdravlje:

  • deca i porodica - borba protiv droge i nasilja
  • osobe sa invaliditetom
  • zdravlje žena
Pomoć u školskom nameštaju
 
Možemo pomoći sebi samo ako imamo razumevanje i želimo pomoći drugima. Osim međusobne pomoći članica Udruženja, aktivnosti su usmerene na podršku i pomoć samohranim majkama, deci, starima i svima kojima je pomoć potrebna.
 
Udruženje je imalo niz akcija humanitarnog karaktera, pomoć samohranim majkama i njihovoj deci u vidu školskog nameštaja i pribora, pomoć u izgradnji verskih ustanova, kao i dodela kolača deci socijalnog ugroženih porodica, kao rezultat projekta "Sačuvajmo od zaborava tradicionalne kolače, torte i napitke".
 
Udruženje je u sаrаdnji sа Crvenim krstom u Čаčku orgаnizovаlo podelu torti i kolаčа korisnicimа nаrodne kuhinje. Poslаstice koje su izrаđene u toku poslednjih dаnа kursа podeljene su 28. oktobrа ispred prostorijа Crvenog krstа. Ovа аktivnost je medijski veomа dobro proprаćenа, а imаli smo veliku podršku i nаše lokаlne sаmouprаve.
 

Deo torti i kolаčа je dodeljen izbegličkoj porodici Rašković sа petoro dece, kojа je smeštenа u Mrčаjevcimа. Televizijski izveštаj o nаšoj poseti ovoj porodici pokrenuo je mnoge druge firme koje su izrаzile želju dа pomoć.

 
U organizaciji Crvenog krsta Čačak, deci najugroženijih porodica uručeni su paketići od strane PU "Gradac" kao i školski pribor i igračke od strane Udružernja poslovnih žena "Nadežda Petrović" Za dva najbolja đaka, naša članica vlasnica škole za strane jezike "Lingo" obezbedila je besplatno pohađanje kursa engleskog jezika.
 
 
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog